Kronprinsessan ska vandra i vilt och väglöst Höga Kusten

Fredagen den 31 augusti besökte Kronprinsessan Dalsland för att genomföra sin trettonde landskapsvandring. Nu är det Ångermanlands tur. Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se

Höga Kusten med Skuleskogen med Slåttdalsskrevan kommer att få besök av Kronprinsessan Viktoria på onsdag 3 oktober. Det är en del i hennes uppmärksammade landskapsvandringar och nu är turen kommen till Ångermanland.

Kronprinsessan vill med vandringarna uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är. Kronprinsessan vill också lyfta värdet av friluftsliv och rörelse genom landskapsvandringarna.

– Vår natur är fantastisk – och till för alla! I Ångermanland finns goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, jag är glad att Kronprinsessan vill få fler att upptäcka det. Jag hoppas att många länsbor gör oss sällskap på vandringen i Skuleskogen den 3 oktober, säger Berit Högman, Landshövding Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Den första vandringen ägde rum 9 september 2017 i Västergötland, som är Kronprinsessans hertiginnedöme.

Allmänheten är inbjuden till vandringen och Wikmans Info kommer att delta.

Lämna ett svar