Nytt bildspel — se kronprinsessan i Hälsingland!

Kronprinsessan Victoria gästade Järvsö i Hälsingland 22 oktober för att landskapsvandra i Hälsingland. Här är ett bildspel på 12 bilder från en del av vandringen. Hon anlände tillsammans med landshövding Per Bill på tågstationen i Järvö och vandringen utgick därifrån.

Från tågstationen gick vandringen sedan uppför Trappstigen till utsiktsplatsen Öjeberget och vidare upp mot toppen. Därefter besökte kronprinsessan Järvsö Bergscykelbana och Badtjärn, där det blev lunchrast.

Vid badtjärn visade skolbarn från årskurs 3—4 på Järvsö skola bland annat ett björnide. Kronprinsessan undrade hur många barn som kunde rymmas därinne och efter ett praktiskt test visade sig svaret: åtta barn rymdes!

Kronprinsessan avböjde att själv krypa in i idet. Men hon tackade ja till att leka med barn från Ur-och-Skurförskolan på Gammelgården i Järvsö. De lekte leken Knack, knack, är Mulle hemma?

Vandringen avslutades på världsarvsgården Kristofers i Stene, där ägarna till gården, Per och Stephanie, berättade om platsen och deras jordbruk.

Här kan du se ett bildspel från hennes vandring i Ångermanland.

Lämna ett svar