Över 56 000 tecken skrivna — historien tätnar

Boken med arbetsnamnet Bambas hämnd, lever än. Figuren Bamba har  introducerats och försett historien med en särskild mystik. I skrivande stund är Peter på  väg att etablera kontakt med sin nazistiske far. Det är ett möte som kommer att förändra allt.

Att skriva på en bok med fiktivt innehåll är totalt annorlunda från allt skrivande jag testat. Det är utmanande och samtidigt väldigt lätt att prioritera bort i vardagen. Man får skärpa sig för att skrivandet ska gå framåt. Samtidigt utvecklar det skrivandet på flera plan — rummet känns större.

Att jag nu skrivit 56 355 tecken eller 9 435 ord kan låta mycket, men det är fortfarande bara ett ganska litet steg på vägen. En roman innehåller ofta över 80 000 ord.

Så det är bara att knattra på. Det roliga är att jag snart kommer in i ett avsnitt med mycket action. Det händer saker när Peter möter sin far. Peters mål med återseendet går nämligen helt på tvären med pappans alla ambitioner.

Lämna ett svar