Läsvärt om att föra och följa i dans – lista med åtta punkter

Det är egentligen inga konstigheter i teorin. Men i praktiken aj, så svårt, när två personer ska dansa tillsammans. Särskilt när man inte känner varandra. Som på olika danstillställningar där man ofta möter nya ansikten.

Jag hittade Gabriels reflexioner under rubriken att tänka på som förare och följare.

Man kan sammanfatta inlägget i åtta punkter:

  1. Hållningen: Beskrivningen påminner om den hållning man ska ha som löpare, tanken att nån drar i en tråd som sitter fast på toppen av huvudet. Tyngdpunkten ska gå genom centrum på kroppen och ligga rakt ovanför fötterna som står stabilt på marken med hela fotsulan. Om man drar en linje från nacken ner till tyngdpunkten ska detta bilda en rak, vertikal linje.

 

Läs gärna Gabriels inlägg här.

Lämna ett svar