Mirja och Fredrik vill hjälpa fler att flytta till Höga Kusten

Fredrik och Mirja Lindström är nöjda med sin flytt till Kramfors kommun och Höga Kusten. Nu vill de att fler flyttar hit.

Många av besökarna på Pelle Åbergsgården kommer från stora städer i södra delen av Sverige och de bär ofta på funderingar.

– Vi är inne i en situation där en hel generation saknar ekonomisk möjlighet att skaffa boende i storstäderna. Samtidigt är de intresserade av hållbarhet, återbruk och kanske rusta upp hus. De tittar på alternativ.

Orden kommer från Mirja och Fredrik Lindström som flyttade från Tyresö. De köpte Pelle Åbergsgården i Björnås, Nordingrå, där de bor året om.

Paret vill att fler ska våga steget att flytta hit.

– I början kom vi hit som turister. Vi gillar att vara ute i naturen, paddla och vandra och det var ingången till att vi sökte oss hit, berättar Fredrik.

Mirja poängterar Världsarvsledens betydelse.

– Vi blev så förtjusta i naturen, den levande landsbygden, kulturen och människorna. Mötet med äktheten och värmen här fanns kvar inom oss när vi åkte hem till Tyresö och vi längtade mer och mer tillbaka, minns Mirja.

De började leta fritidshus och det var då de upptäckte Pelle Åbergsgården.

Vi sitter ute i solen på gården och gungar i en hammock, omgivna av den storslagna natur som bara finns mitt i världsarvet.

Paret Lindström kombinerar flera jobb.

De hyr ut boende, erbjuder upplevelsepaket och planerar för ännu mer.

– Det finns tankar att erbjuda retreat och paket med smakupplevelser från området, säger Mirja som har en bakgrund som organisationskonsult och coach medan Fredrik har en bakgrund inom bank och finans. Två yrken som går hand i hand för att lösa frågor kring privatliv och ekonomi.

– Fler och fler upptäcker livskvalitén med att bo och arbeta här, konstaterar Fredrik.

Lämna ett svar