Nu öppnar de famnen för allsång med en större publik

Det är laddat och klart för ännu en trivsam allsångskväll i Noraparken mitt i sommaren. Fjolårets succé med Kikki Danielsson har gett mersmak och biljetterna är sedan länge slutsålda. Dragplåstret i år är Nanne Grönvall, med kända hits som ”Håll om mig” och ”Avundsjuk”.

Förra sommaren präglades fortfarande av coronapandemin. Ändå kunde 500 personer komma och sjunga tillsammans med Kikki Danielsson, Sulo, Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius samt Norakapellet. Men det var länge oklart om det skulle gå vägen.

Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius välkomnar publiken till Noraparken för årets allsång.

– Det var som en overklighetskänsla att vi fick ja till arrangemanget. Vi hade planerat sedan januari men tänkte att det kanske blir framskjutet ett år. Det var först i maj som vi fick veta att det skulle gå att genomföra, berättar Sanna.

Med hemmasnickrade hållare för handsprit, ordning på avstånden och bra tryck på scenen blev det en minnesvärd kväll och förutsättningarna är ännu bättre i år sedan pandemin ebbat ut.

Började tidigt

Redan i augusti började planeringen för årets allsång.

– Då hade vi ett reflexionsmöte på Nordvik och då väcktes frågan om vi ska ta betalt eller inte. Sedan hade vi ett nytt möte i oktober på Hornöberget och reaktionerna var enbart positiva, berättar Sanna Norberg.

Biljettpriset har hållits på låga 50 kronor och de 500 biljetterna såldes slut redan i april. Att biljetterna är billiga är viktigt.

– Man vet ju själv. Det kan bli dyrt för barnfamiljer annars och vi vill att de yngre ska komma hit. De gillar att gå på evenemang och se att det händer något, säger Sanna.

Catharina tillägger att det varit stor efterfrågan på biljetter sedan januari och totalt räknar man med att det kommer 600 personer. Exakt hur många är svårt att beräkna då barn inte behöver biljetter och en del sponsorer har fribiljetter.

Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius trivs i Noraparken.

Det var svårt att välja artist denna gång.

– Jag skickade runt frågan och kollade gager och det fanns funderingar på en annan artist. När vi var på en spelning som Klas hade på nyårsafton kom en person fram till mig och önskade Nanne Grönvall, berättar Sanna.

Det gjorde valet enklare eftersom Nanne passade som hand i handske.

– Då insåg vi att hon har fart och fläkt, hon är känd och uppskattad av barnen.

Och efter de fått kontakt är Sanna övertygad.

– Hon är väldigt snäll och trevlig och hon har skickat låtar till oss så det känns helt rätt.

Var överallt

Chatarina minns vilken hajp det blev kring Kikki året innan och ser samma mönster nu.

– Då såg man Kikki överallt. Hon gjorde comeback, var med på Masked Singer och sjöng på Liseberg.

– Och nu ser man Nanne överallt!

När Chatarina gick genom butiken såg hon Nanne Grönvalls bild på ett tidningsomslag och Tomas Ledins på ett annat. Det tycks bli en kändistät sommar i Norabygden.

Och i år får allsångsledarna åter uppleva hur det känns att gå runt bland publiken.

– Allsången är bra för själen. Man kan sjunga som man vill. Det är oftast låtar som man känner igen och det är ingen prestige, om man inte kan texten kan man alltid lalla, säger Chatarina.

En lyx att sjunga

Arrangörerna var tidigt ute och bestämde allsångslåtar redan i januari.

– Och har man ett bra kompband på scenen är det en lyx att sjunga, säger Sanna.

–Särskilt på sommaren. Allt känns så idylliskt då. Man kanske har med sin picknickkorg eller köper fika av NIK. Och så har man kläder efter väder. Vi har haft tur med vädret hittills. Det gör inget om det är mulet, säger Chatarina.

Jenny Svedberg Freéd med rötter i Kramfors är en av årets lokala artister.

– Hon har också haft Klas som sångpedagog. Och så har vi en artist från kören Soulteens, Vera Kempe, som ska sjunga en låt och en allsång, avslöjar Sanna.

Sanna och Chatarina känner en stor trygghet med Norakapellet på scenen.

Fullt drag

Framträdandena börjar klockan 19 med att man spelar och sjunger Noraparkens Allsång i dur, skriven av Klas Norberg och Erik Eurenius och sedan blir det fullt drag, med undantag av en fikapaus och lottdragning som erbjuder bra lokala vinster.

Sanna och Chatarina kommer på att det är en sak de inte räknat ut än och det är vilken sång de själva ska sjunga.

13 juli får vi veta deras val.

Läs Framtid Nora 2022 som e-tidning:

https://indd.adobe.com/view/fe6d91cb-9607-40da-9c63-10b809086c92

Tidigare nummer av Framtid Nora:

Läs Framtid Nora 2021 här!

Läs Framtid Nora 2020 här!

Lämna ett svar