Elvis i Höga Kusten bjuder på klassiska hitlåtar

En kväll i publikens smak och i Elvis anda utlovas när ”Elvis i Höga Kusten” kommer tillbaka till Noraparken 29 juli. Henrik Åberg och Klas Norberg vill upprepa fjolårets succé och har dessutom rutinerade Anna Stadling med sig. Hon har tidigare spelat in sex soloalbum och bland mycket annat gett ut en omtalad Johnny Cash-skiva.

Klas Norberg och Henrik Åberg ser fram mot en sommar där showen ”Elvis i Höga Kusten” kommer att bjuda på skön musik och härlig stämning.

Henrik berättar att de flesta artister och musiker har en relation till Elvis och att hans började tidigt i barnaåren.

– Då spelades Elvis musik på tv och radio flera gånger om året. Ofta visades två filmer om året, en på hans födelsedag och en vid bortgången 16 augusti.

Och när det var dags att börja musicera plockades Elvis musik upp, på dragspel.

– Jag lyssnade mycket på Roland Cedermark när han spelade Elvislåtar på dragspel. Det var häftigt!

Sedan insåg Henrik att han ville låta som Elvis även när han sjöng.

– Christer Sjögren gjorde det. Han sjöng Elvis-låtar, lät lik Elvis och var framgångsrik.

På den vägen har det fortsatt. Henrik Åberg har mött stora framgångar med sin Elvismusik. 1996 vann han TV4:s ”Sikta mot stjärnorna” med ”Blue Hawaii” och han har bland annat haft fem låtar på svensktoppen.

Upptäckte Elvis tidigt

Klas Norberg har också en tidig relation till Elvis.

– Mina tre första cd-skivor, som jag fick när jag var sex år, var Elvis-skivor. Vi hade en grå VHS som vi spelade ”Vi på Saltkråkan” på och innan filmen började var det reklam för en Elvisfilm där han sjöng ”Return to sender” och då blev Elvis min favorit.

Sedan vilade intresset under en period tills 1950- och -60-talsrocken på nytt kom i ropet.

– Då tog vi upp det igen.

Under framträdandena kan publiken förvänta sig blandade inslag, där Klas och Henrik varvar Elvislåtar och det kan även bli någon duett med Sanna Norberg.

Klassikerna är med

– Klassikerna måste finnas med och sedan tror jag att jag kommer att välja att krydda med en del nytt, säger Henrik.

Anna Stadling har en bred repertoar och det är inte klart vilka låtar hon kommer att välja.

– Vi hoppas att hon sjunger någon låt av Elvis eller Johnny Cash, säger Klas.

Fjolårets konsert gav mersmak, trots att det var en pandemisommar då alla stora festivaler ställdes in. Publikgränsen på runt 500 personer gjorde att ”Elvis i Höga Kusten” blev bland de största arrangemangen i länet. De minns med glädje kvällen i Noraparken.

Magisk sommarkväll

– Det var en magisk känsla, en mysig sommarkväll med många Elvisfans i publiken, säger Henrik.

Han berättar om de många okända låtar som Elvis gjort. Till exempel ”Sånt är livet” som på engelska heter ”You can have her”.

– Man kan titta på Elvis och lära sig om musikhistorien. Det finns många kända låtar från USA som togs över till Sverige, som ”34:an”, ”This Old House”.

Klas fyller i:

– Han plockade upp sådant som var modernt då. Bland annat sjöng han Beatles-låtar som ”Something” och ”Get Back” och var med i samtiden.

I två akter

Musikshowen kommer att vara uppdelad i två akter med fikaförsäljning i pausen och publiken lär få uppleva någon Elvislåt de inte hört ofta, om alls. Bandet bakom vokalisterna blir Holmsten trio, som denna kväll utökas med Erik Eurenius.

Publiken lär strömma till. Klas har redan på försommaren fått påringningar från föreningar som ska fylla sina bussar och åka till Noraparken.

Lämna ett svar