Hopp om storpublik vid Staffan Hellstrands besök 

Noraparken blir ett nav för musikupplevelser i sommar. Efter Allsång i Noraparken med Jan Johansen kommer Staffan Hellstrand till Torrom och arrangörerna hoppas på ännu en fullträff med fint väder och stor publik. 

Det blir ett efterlängtat möte för många, inte minst Klas Norberg. Han har lyssnat på Hellstrands låtar sedan han gick i skolan i Torrom.

Klas Norberg ser fram emot att framträda i Noraparken med Staffan Hellstrand, en av hans förebilder i musiklivet.

Klas Norberg berättar att han och hustrun Sanna jobbat med Staffan Hellstrand tidigare. Bland annat genomförde Sanna en konsert med sin pop up-kör i Säbrå kyrka i början av april förra våren. 

Klas passade på att fråga Staffan om han hade tid över, om han ville skriva en låt. 

— Och då gjorde han det. Det blev en singel som heter Floden.

Floden finns på Spotify men också som video där medlemmar i en av Sannas körer, Hosanna Gospel, agerar statister.

Det har nästan hunnit bli rutin att se Elviskonsert i Torrom på sensommaren, men nu kommer alltså Staffan Hellstrand i stället att stå på scengolvet 5 augusti, en föreställning som startar 18.00.

— Nu har vi kört Elvis i två år och tänkte att: vad ska vi göra nu? Det är svårt att veta hur länge man kan köra samma sak. Ett år till hade säkert gått utmärkt men nu tänkte vi att vi gör så här. Rock på svenska är ju bra och då är Staffan Hellstrand given, säger Klas.

En bonus är att Staffan Hellstrand också är med i tv-programmet Så mycket bättre. 

— Det var ren flax, vi visste inte inte om det. Vi har pratat i flera år om att han borde vara med eftersom han har hur många bra låtar som helst. Det ska bli väldigt kul att höra tolkningar av hans låtar.

En naturlig del

Klas berättar att han lyssnat på Staffan Hellstrands musik av och till sedan han gick på Torromskolan. När de spelade på mellanstadiet var han en naturlig del av det man lyssnade på och han är en förebild.

— Han har en sympatisk framtoning och skriver mycket om de som inte alltid har det så väl förspänt. Det finns något väldigt sympatiskt med hela hans låtskriveri och dessutom är det väldigt bra låtar. Jag gillar också när det är stora ljudväggar med mycket gitarr och stråkar, berättar Klas.

Barn har gratis entré. Tanken är att hålla nere kostnaden för barnfamiljer. 

— Det är lätt att kostnaderna drar iväg annars, säger Klas.

Publiken kan räkna med Staffan Hellstrand-låtar som inte hörts ofta, låtar som enbart är kända bland fansen, tillsammans med låtar man känner igen. Men det blir inte enbart hans musik.

— Jag kommer att ha med någon 50-talsrocklåt och någon powerballad. Det blir mina covers och Sanna kommer också att vara med på scenen.

Max 500

Föreställningen blir två gånger 45 min med en halvtimmes paus mellan. Till den kan man räkna med att folk från en radie på 20 mil lockas hit. Max antal biljetter är 500 och med barnen inräknade kan det handla om uppemot 600 personer i Noraparken, där miljön får mycket beröm.

— För mig är det en av sommarens stora höjdpunkter. Det är speciellt att arrangera här.

Det är förstås väldigt många förberedelser innan programmet för kvällen spikats. Musikerna ska bokas, arrangemanget marknadsföras, låtarna väljas och repetitioner genomföras innan det blir ett framträdande och Klas är klar över vad han gillar bäst.

Framträdandet

— Det är framträdande, framträdande och framträdande, men sådan är jag. Sanna tycker nog att förberedelserna är rätt kul. Därför är det bra att vi är två.

Nu hoppas arrangörerna på en fullsatt kväll med bra väder. 

— Då finns det inget bättre soundtrack än Lilla fågel blå.

Sedan känns det bra att det finns tankar på att åter spela Elvis igen om något år. 

Han är ju som bekant inte död.

Lämna ett svar