Ica startar postutlämning i Nora — efterfrågat av kunder

Ica i Nora blir utlämningsställe för Postnord under sommaren 2020.

– Vi kommer att behöva mer yta, säger Erik Palmquist, som äger och driver affären.

Erik Palmquist driver Ica Nära Strömmen, en butik som växer och utvecklas.

Han säger att kunderna frågat efter paketutlämning ända  sedan den nya affären byggdes för tre år sedan.

Affären har sedan tidigare en hel del service. Till exempel finns det möjlighet att beställa varor från Systembolaget, hämta mediciner och att ta ut kontanter.

Butiken har vuxit i betydelse som ett nav i området  och är en naturligt mötesplats för folk i byarna omkring. Det går också bra ekonomiskt, eftersom omsättningen ökar för varje år, enligt Erik Palmquist.

Allt fler kunder

– Det blir fler och fler kunder och folk kommer allt längre ifrån för att handla här.

Sommarsäsongen inne-bär en betydande ökning av omsättning och aktivitet för butiken. Då växer antalet anställda från fyra till tio, vilket innebär sommarjobb för bygdens ungdomar.

Erik Palmquist och Helena Wallin packar en kasse för utkörning, en uppgift som återkommer ofta.

– Det börjar redan i april, under påskveckan, då stugägarna kommer. Mot sommaren är det tre, fyra gånger så många kunder och i mitten av juli är det som mest, konstaterar Erik Sundquist.

Dubbelt så många

Det är en tid när folkmängden fördubblas. Ofta är det folk med anknytning till bygden som kommer, medan strömmen av dagsturister inte är så påtaglig som i exempelvis Nordingrå.

Matkassen igång

Butiken Ica Nära Strömmen har sedan länge haft utkörning av matvaror, något som accelererat under coronatider, men nu utökas den servicen med ännu en tjänst.

– Vi har fått igång matkassen, Icas färdigpackade matkassar.

Kassarna innehåller ingredienser till färdiga måltider för tre till fem dagar och riktar sig till familjer som inte har lust eller tid att själva gå runt i butiken och leta matvaror.

Tog över 2014

– Det ger också möjlighet till lite nytänkande i köket, tipsar Erik Palmquist.

Han tog över butiken som 22-åring 2014 och var med under uppbyggnaden av det nya Icavaruhuset 2017, då den växte till 400 kvadratmeters yta och nu står 100 kvadratmeter till på önskelistan.

Lämna ett svar