Sanna och Catharina tar stjärnorna till Noraparken

Det är mycket skratt och glädje när vi träffar Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius inför Allsång i Noraparken, som i år drar igång 12 juli.

Förberedelserna har pågått sedan förra årets evenemang med Nanne Grönvall och de är samstämmiga i att det gått lugnt till med förberedelserna.

— Det är lugnaste gången hittills. Vi har inte behövt ha så mycket kontakt, pusslet har bara fallit på plats, säger Catharina.

Det har varit en del hemlighetsmakeri kring vem som skulle bli årets gästartist, även om det sedan länge stod klart att Jan Johansen tackat ja. Sanna berättar:

Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius längtar efter att få möta publiken 12 juli då det blir Allsång i Noraparken.

— Vi tänkte på honom för flera år sedan, innan pandemin och vi har haft kontakt tidigare. Sedan var han med på Äldregalan i Härnösand och han var så trevlig, verkligen jättetrevlig och engagerad!

— Vi tycker om trevliga människor, inflikar Catharina.

Redan i oktober tackade han ja men det dröjde innan allmänheten fick veta det. Sanna och Catharina byggde upp en spänning i sociala medier inför avslöjandet.

Bra gissningar

— Det tycker vi är kul. Folk är så bra på att gissa. Det var han som skrev ledtrådarna också, avslöjar Sanna.

Jan Johansen är en erkänt duktig sångare. Han vann den svenska uttagningen till Melodifestivalen 1995 med melodin ”Se på mig” och han kom på tredje plats i Eurovision Song Contest samma år. Han har deltagit sammanlagt fyra gånger i finalen, senast 2003 då han sjöng ”Let your spirit fly” i duett med Pernilla Wahlgren. Han har också gett ut tolv skivalbum och massor av singlar.

Familjärt

— Det blir väldigt familjärt när artisterna vi bokar berättar om sig själva. Det gillar vi och det känns som att han kommer att göra det, säger Sanna.

Catharina konstaterar med ett skratt att alla gästartister som deltagit vid Allsång i Noraparken också har varit med i Melodifestivalen, med Östen Eriksson som första namn.

— Alla känner igen låtarna, även barnen och det är ju bra.

Apropå barn och unga så kommer Sannas körer Soul teens och Soul children från Härnösand vara med och gästa på Allsång i Noraparken, liksom Norakapellet och en speciell dragspelsbegåvning från Gårdsnäs i Sollefteå.

Är nio år

— Jimmy Lundgren är nio år och han har varit här på alla allsånger med sin mormor sedan Kikki var här. Han var också med på ett Facebookklipp med Klas och det fick hur många visningar som helst. Han är supercharmig och jättebra, så det kändes självklart.

Sanna och Catharina kommer också att hålla i mikrofonerna.

— Vi har alltid vårt paradnummer, som kommer direkt efter pausen och visar att nu är vi igång igen. Sedan leder vi allsångerna och körar på Jans sånger, berättar Sanna.

Nora IK kommer att sälja fika och hamburgare.

Vinnande koncept

— Det är ett vinnande koncept, säger Catharina.

De som varit extra uppmärksamma under allsångerna kan ha sett att man varje år har ett färgtema på affischerna och i år blir det även på klädseln.

— I år är det ceris. Förra året var det blått och året innan var det grönt. Tänk om publiken kommer med rosa detaljer!

Nytt för i år är att det blir digitala sånghäften för att spara på miljön. De ska kunna laddas ner med hjälp av en QR-kod innan allsången. Det kommer också att finnas en lösning i beredskap för de som inte klarar tekniken.

Givetvis hoppas man på fint sommarväder och det brukar det vara, även om det var nära att gå lite snett ifjol. Men publiken var beredd och hade kläder efter väder.

Plötsligt

— Förra året var det soligt. Men sedan slog det till med regn exakt då sista ackordet var draget på elgitarren. Det small till, strömmen gick på scenen och det började spöregna.

Duon betonar att det är bra för själen att sjunga allsång. 

— Det blir en härlig gemenskap, det är mysigt i sommarkvällen att sjunga tillsammans och bli kompad av ett jättebra band, säger Sanna.

Lämna ett svar