Här kan man hitta varor till lokala byggprojekt

Är du ute efter ett massivt grangolv, eller behöver virke till ditt projekt i Norabygden, så finns det att hämta inom socknen, närmare bestämt på Nyadalsvägen 40 där Klockestrands Såg & Hyvleri AB funnits sedan starten 1936. Henrik Grundberg tog över som ägare 2011 och han berättar att det är högsäsong just nu.

Företaget startade som ett traditionellt sågverk. På 1950-talet började man även med försäljning av byggmaterial. Sågverksamheten lades ner i mitten av 1960-talet. 

I stället förädlas trä till ett stort sortiment av regelvirke, paneler (inne och ute), lister (målade och omålade) och golv som det egna Klockestrandsgolvet i olika tjocklekar. 

Kollar hemsidan

Henrik berättar att kunderna är både lokala och tillresta. Ofta har man kollat in företagets hemsida för att sedan spana in utbudet i lagerhallen eller hämta sin beställning.

Henrik Grundberg berättar att det lokala Klockestrandsgolvet finns på deras lager.

Här finns allt material som man hittar i en vanlig byggvaruhandel, som skivmaterial, isolering, beslag, skruvar och det som behövs för att bygga ett hus. 

— Däremot säljs inte grillar och fritidssortiment som man kan hitta hos de vanliga kedjorna säger Henrik Grundberg.

Sommaren är speciell. Då drar alla möjliga privata projekt igång och man bygger altaner, bryggor, uteplatser och mycket annat och om man ser sig omkring finns mycket av trävarorna från Klockestrands Såg & Hyvleri på husen i närheten. Traditionen är stark och många kunder har handlat här i decennier även om nya kommit till.

Virkespriserna sjunker

Virkespriserna har börjat gå ner igen, medan det är oroligt på andra områden som räntor och kriget i Ukraina.

— Det är svårt att veta hur säsongen kommer att bli, säger Henrik medan han visar en bit av Klockestrandsgolvet i massiv gran.

Det är en tjock bit som tål att slipas många gånger och ett sådant golv lär hålla i generationer.

Lämna ett svar