Skiringen en pärla i Norabygden

Sjön Skiringen är en pärla i Norabygden och den har ett av bygdens finaste och fräschaste kallkällvatten. Sjön erbjuder möjlighet till både vinter- och sommaraktiviteter. Här kan man fiska öring, röding och harr oavsett årstid.

Det är en sjö på 28 hektar och varje år sker insättning av fiskyngel. Runt Skiringen finns fina promenad- och vandringsmöjligheter.

För att nå ut till sjöns små grund kan man låna en båt (ingår i priset för fiskekortet). Fiskekorten finns att köpa hos Norbergs vid vägen upp till Skiringen – en högt belägen sjö i Östbygden. 

Fint vatten

Vattenkvaliteten är mycket god och än i dag hämtas dricksvatten från sjön till flera hushåll i trakten. Största djupet är 12,3 meter. Skiringen som ligger 58 meter över havet rotenonbehandlades 1964 och öppnades för fiske igen 1969.

Det finns även en badplats vid sjön som når en behaglig badtemperatur på sommaren. Har man tur kan man framåt kvällen se en bäver på skymningstur i vattnet.

Att det går att få fina öringar i sjön kan intygas. Förra sommaren lyckades tidningens redaktör dra upp en öring som blev kvällens måltid på grillen.

Om man blir tillönskad skitfiske så är det bara välment, det betyder i praktiken ”hoppas du har fiskelycka”.

Lämna ett svar