Idéstorm när nya krafter tar vid i Norabygdens IK

Nora IK har stora ambitioner att förverkliga en levande landsbygd för alla invånare i Norabygden. En ny styrelse har gett en flygande start med nytändning. 

— Det började med en stor Halloweenfest. Då kom det över 120 personer och av dem var cirka 70 barn. Det blev mycket mer lyckat än förväntat, säger Ellen Hagstrand, sekreterare och en av dem fyra nya i den sju personer starka styrelsen.

Hon konstaterar att det är många som är glada för det som händer nu. 

— När vi hade Halloweenfesten kom även tio personer som ställde upp och bakade, stod i köket och var med och spökade. Någon riggade ljus och andra hjälpte till att städa efteråt. Det är så många som vill vara med och bidra i aktiviteterna och det är jättekul. Man kan alltid göra någonting, säger Ellen.

— Som relativt nyinflyttad kan jag säga att det betyder mycket att vi har en förening som arrangerar aktiviteter för barnen.

I visionerna ligger ett bra samarbete mellan alla föreningar i Norabygden. Styrelsen pekar på hur viktigt det är att fler barn kommer i rörelse och har fysiska aktiviteter och gemenskap. 

Ordförande Johanna Engström konstaterar att de inte kommer att orka utföra allt arbete själva, utan tanken är att involvera fler personer och föreningar i de aktiviteter som planeras.

— Det är inte ont om idéer utan vi har valt att fokusera på några saker som vi kan börja med, sedan får vi se vilket intresse som finns.

En aktivitet som pågått under våren och försommaren är hopp och lek för barn upp till sex år. För barn från sju års ålder har man under våren haft möjligheten att prova på olika sporter som gympa, innebandy, basket och pingis.

Sigge Westin var först på plats när Nora IK startade passet med prova på-basket i Torrom.

— Föräldrarna var väldigt positiva till detta redan efter första tillfället och det finns en vilja att vara med och bidra, säger Johanna.

Även utomhus händer det saker då skidträningen var populär under vintern. Här var alla åldrar välkomna att delta.

Föreningen har även skakat liv i cykelloppet Norafjärden runt.

Men det stannar inte där. Föreningen har också en vision av att få till en lekpark i närheten av Noraparken, men behöver då stöd av kommunen.

Under sommaren pågår fotbollsskolan i Hol för pojkar, flickor och knattar med matcher i 

Men det finns fler funderingar: utrustningen vid gymnastikhallen behöver uppgraderas, hockeyrinken kanske kan få is så småningom och på sommaren kanske ett motionslopp kan ordnas? Och en oktoberfest till hösten?

Lämna ett svar