Hörsångs camping siktar på lyckad sommar

Hörsångs camping & Havsbad har perfekta förutsättningar vid den långgrunda stranden i Grönsviksfjärden. Här finns gott om stugor, husbils- och husvagnsplatser, tältplatser och båtplatser i hamnen.

Gäster från stora delar av Europa kommer hit under sommaren och många återkommer år efter år.

tChristina Fox driver campingen och det är en tuff uppgift.

— Det fungerade förra sommaren tack vare att jag fick hjälp av många goda vänner som kommer hit varje år för att hjälpa mig och de som stannar länge på campingen. Utan dem hade det inte varit möjligt, säger hon.

Christina är uppvuxen i Holland och flyttade till Sverige för över 20 år sedan.

Hon blev förälskad i Hörsång när hon första gången besökte stället. Höga Kusten med bergen och den speciella naturen fick henne att lämna sitt välrenommerade café i Hälla, Västerbotten, för ett nytt liv med nya erfarenheter.

Pannkakshuset vid Hörsångs camping är nyrenoverat, ägaren Christina Fox lägger ner ett jättearbete på campingen och det märks.

Övertagandet av campingen 2021 har inneburit väldigt mycket hårt arbete och Christina lovordar sina vänner och alla som hjälpt till under tiden. Campingen är nu i avsevärt mycket bättre skick än vid köpet, bland annat med fräsch servicebyggnad och toaletter samt ”Pannkakshuset” som nu är nyrenoverat. Där kan man sitta under tak och fika eller besöka om det är något event på gång.

Christina är en Modo-fantast och har köpt säsongskort. Hon älskar också att dansa och är en flitig besökare på dansbanorna i Västernorrland.

— Jag trivs verkligen här. Men det är klart att jag har börjat fundera på om jag verkligen ska orka en säsong till, säger Christina.

Under sommaren 2024 hoppas hon att det blir bra väder och, förstås, många gäster på campingen. Här kommer det att bli sång och dans på kvällen efter Norafjärden runt då Nora Bad Boys spelar. Det kommer också att bli kolbulle- och grillkvällar och säkert mycket mer.

— Vi lägger ut aktuell information på Facebook allt eftersom, säger Christina.

Lämna ett svar