Bråda dagar för nya campingen i Lövvik

Det är slutspurt i Sjöbodviken när vi möter Fredric Wedin, ägare av eventföretaget Verkställande Byrån och den som ansvarar för driften av Sjöbodviken som han äger tillsammans med Tomas Ledin. 

— Känslan är bra och det går framåt. Det mesta är klart, säger Fredric.

Den nya anläggningen har åtta stugor på 22 kvadratmeter var, 16 ställplatser för husbilar/husvagn, servicehus med toaletter och duschar, två gästhamnar och en sjöbod med färskvatten, latrintömning och sopkärl. Sjöboden ligger intill en 36 meter lång flytbrygga med eluttag, nedan-
för stugorna. Inne i sjöboden finns dusch, toalett, bastu, tvättmaskin och ett gemensamt kök med micro, spishäll och kylskåp.

Bokningsläget för campingen är bra, speciellt under perioden för bygdespelet Höga Kusten. 

— Det man kan se är att det är lite mindre bokat tisdagar och onsdagar. Men så fort det är evenemang är det fullt, konstaterar Fredric som berättar att all bokning sker på Sjöbodvikens hemsida.

När sommartidningen trycks är de första gästerna redan på plats. Då kommer en del av ensemblen som medverkar i bygdespelet. Fram till dess råder febril aktivitet med färdigställandet.

— Det känns bra, det finns elektriker, VVS:are, rörmokare, snickare alla möjliga är här nu. Ådalen III var inne i dag, säger Fredric sedan vi vinkat av Tomas Ledin som ska till nästa uppdrag.

En del hus står bara en meter från närmaste björk. Fredric berättar att Tomas älskar träd och att han är väldigt försiktig med att kapa ner dem, så det kan bli en del utmaningar även med det.

— Det är mycket man ska gå igenom med honom. Vi äger all mark och projektet till hälften var och jag har det operativa ansvaret, berättar Fredric.

Friluftsteatern i Lövvik betyder väldigt mycket.

— Man får energi av den. Vi har en liknande situation i Veåsand där vi har Naturscenen, Via Ferata, Jerry Engström på Friluftsbyn och Docksta sko. Det är fem företag som triggar varandras satsningar.

Fredric upplever samma energier i Lövvik med Tomas Ledins och teaterchefen Bosse Anderssons satsningar samt Lövviks BIF med Tommy Bergquist i spetsen. Och han hoppas att fler drar igång verksamheter, att satsningarna ger ringar på vattnet, kanske med kajakuthyrning, fisketurism, taxi eller annat som kan tillföra ännu mer till destinationen.

Det finns många likheter mellan platserna.

— Där heter det Skuleberget, här är det Valkallen, vi har gästhamn, friluftsteater, närheten till vandringsleder, camping och aktiva föreningar.

Fredric svarar i telefonen. Kommunikationen är intensiv och han berömmer entreprenörerna som löser problem allt eftersom. Han får många förfrågningar om att hjälpa andra, men det räcker inte energin till.

— De får gärna kroka arm och vi kan göra saker i samarbete, vi kan komplettera varandra. Då är det roligt att jobba!

Lämna ett svar