Assergård gästar årets musikfest i Noraparken

Det är nu femte gången som Sanna Norberg och Catharina Hultman Eurenius och Norakapellet möter sin trogna publik vid Allsång i Noraparken.

— Vi ser att publiken är med oss och vill sjunga allsång! Vi gillar stämningen. Hit kommer folk i alla åldrar, barnen springer omkring och man hämtar fika när det passar, säger Sanna.

Tionde juli sker arrangemanget som utvecklats till att bli både en tradition och en musikfest. Många trivs med det prisvärda formatet där barn välkomnas gratis (vi minns förra årets spontandans) och där Norabygdens IK ordnar fika samtidigt som det pågår en riktigt bra show på scenen.

— Det är också fint att det är utomhus, det är öppet och man kan röra sig på ett helt annat sätt än inomhus, konstaterar Catharina.

Årets dragplåster är Emil Assergård, från Undrom, Sollefteå.

— Det var flera som önskade honom och jag chansade och skickade en förfrågan. Han svarade snabbt att han gärna kommer, berättar Sanna.

Emil Assergård. Foto: Amir Golzari

32-årige Musikern och låtskrivaren Emil Assergård har tidigare framträtt i Bingolotto, Lotta på Liseberg, varit nominerad till Rockbjörnen som årets liveartist och, som alla tidigare artister i Allsång i Noraparken, tävlat i Melodifestivalen. Han är mycket populär även på Spotify med över 195 miljoner strömningar.

— Det blir spännande. Vi vet fortfarande inte vilka låtar han kommer att framföra och han har släppt en ny låt alldeles nyligen. Sedan väljer även han några allsånger, säger Sanna när vi möts i Noraparken för den numera årliga ”presskonferensen”, som alltid innehåller skratt och värme. Det säger mycket om radarparet Sanna Catharina. De har roligt tillsammans och delar med sig av sin glädje, vilket också når ut i publiken när de uppträder.

En annan spännande artist är Madeleine, Madde, Andersson, 25 år. Hon kommer från Härnösand har varit med i Idol och var finalist i P4 Nästa, där unga artister får chansen att möta radiopubliken.

— Jag träffade henne på Hemsödagarna och då föreslog jag att hon skulle kunna vara bra som gästartist på Allsång i Noraparken och det ville hon gärna. Hon har en jättefin röst, berättar Catharina.

I och med att en del musiker i Norakapellet bokats till föreställningarna på friluftsteatern i Lövvik kommer nya spännande namn att spela i gruppen och möta publiken i Torrom.

— De är superbra allihopa, garanterar Sanna.

Hon framhåller hur jätteviktiga sponsorernas insatser är för att göra det möjligt att hålla nere priset på biljetterna, inte minst med tanke på barnfamiljerna.

— Det är för att alla ska ha möjlighet att komma. Man ska kunna gå på det här även om man har tänkt att besöka andra arrangemang, förklarar Sanna.

Catharina påminner också om alla återseenden, den familjära stämningen, det lokala innehållet och att besökarna stöttar idrottsföreningen Nora IK via fikaförsäljningen.

— Tycker man om sådana saker ska man komma hit, säger hon.

Lämna ett svar