Cykelloppet Norafjärden runt startar om

Det har varit lite skakigt med arrangemanget Norafjärden runt efter pandemin. Precis när det skulle dra igång för två år sedan kom sommarens värsta störtskurar. Men nu tar Norabygdens IK nya friska tag. Bra väder är beställt och entusiasmen är stor inför loppet som bjuder på många vackra vyer.

Sanna Norberg är med i styrelsen för Norabygdens IK. För henne är det av mycket stor vikt att arrangemanget kommer i gång.

— För mig känns det superkul och det är därför jag gick med i Norabygdens IK. Jag kände att jag ville få tillbaka det igen. Det är en folkfest med marknad och loppis här i parken samtidigt som folk cyklar omkring. Sedan är det fest även på kvällen!

Utöver själva loppet blir det alltså fikaförsäljning, marknad och loppis i parken medan festen på kvällen sker på Hörsångs camping. Festen är för de som var med — eller inte var med. Alla är välkomna i detta heldagsarrangemang!

— Det är inte en tävling, utan det är ett motionslopp. Det finns tre priser som lottas ut på nummerlappen, så vem som helst kan vinna och man kan ta så lång tid på sig som man vill. Första pris är 5 000 kronor från Byberg&Nordin Busstrafik, avslöjar Sanna.

Norafjärden runt är ett utmanande lopp med många backar och det finns anledning att ta det lugnt. De som inte är tävlingscyklister kan runda av uppåt när de beräknar tidsåtgången. 

Norafjärden runt är ett cykellopp där alla kan delta: barn, vuxna, vältränade och otränade, alla får vara med på en heldagsfest.

Starten går i Torrom och man cyklar vidare mot Östanö, Ramsta och runt fjärden via Hörsång, Lövvik, Nyadal, Nordvik och tillbaka till Noraparken, en sträcka på runt 35 kilometer. Barnloppet innebär en mindre tur på fem kilometer.

Det lottas också ut ett andrapris: bränsle värt 2 500 kronor från Noramacken samt ett tredjepris: en resa med Ådalen III inklusive mat för två personer.

Följebil och sjukvårdspersonal finns på plats för säkerhet skull.

Gruppen Nora Bad Boys står för musiken både under loppet och på kvällen i Hörsång. Namnet till trots är det musiker av högsta rang som framträder.

Vätskestationerna under Norafjärden runt kommer att vara placerade på andra platser än förr.

— Tidigare har det varit ett fikastopp i Lövvik, men det går inte nu. I stället blir det möjlighet att köpa fika i Hörsång. Det är också en vatten/saftkontroll om man endast vill ha vätska, förklarar Sanna.

Starten är inte gemensam, utan går allt eftersom mellan 10 och 11. Den populäre idrottprofilen Stefan ”Åsse” Åsander kommer att vara speaker och underhålla deltagare och besökare.

Arrangörerna vill helst se att man föranmäler sig till loppet. Det finns en länk på Norabygdens IK:s sida och även på evenemangsguiden för Höga kusten.

Lämna ett svar