De tio mest lästa artiklarna på sajten under 2019 — Wikmans

Sajten bowikman.se har under 2019 haft runt 100 000 besök. Det är det största besökstalet någonsin och orsaken till trafiken är att innehållet vuxit och kommit närmare läsarna, med mycket lokalt och en del överraskningar.

Reportaget om bygget av vindkraftparken i Viksjö, som efter byggstarten stoppats på senhösten på grund av problem med uteblivna betalningar och misstänkta miljöbrott, drog under 2019 mest trafik på Wikmans.

Från Härnösand rullade åtskilliga transporter med vindkraftverk under sommaren.

Läs Vindkraftparken i Härnösand/Kramfors — ett Klondyke för Viksjö här.

En ren faktaartikel landar på andra plats bland de mest lästa och den handlar om 26 fördelar med konditionsträning. Kanske behövs det argument för att komma igång med träningen?

Läs Aktuellt igen — 26 fördelar med konditionsträning här.

På tredje plats kommer rapporteringen från Sala Silverman. Den innehåller också massor av bilder och det kan vara en orsak till trafiken.

Sala Silverman medeldistans 2019

Läs Sala Silverman 2019 — här är 374 bilder och en rapport här.

Fya kommer ett kärt projekt med Höga Kustens Mediakollektiv, tidningen om Bollstabruk.

Här kan du ladda hem och läsa tidningen om Bollstabruk!

Sedan dess har Wikmans Information också varit delaktig i en tidning om Sollefteåbygden och svarat för design och pre-press av Föreningskraft Sollefteå 2019. Den tidningen kan du läsa här.

På femte plats kommer en annan stark, lokal nyhet. Den handlar om Lantbruksskolan Nordvik, som rest sig rejält och satsar på trädgårdsutbildning med mera. Det finns resurser på Nordvik och för den som inte har besökt skolan: passa på när tillfälle bjuds! Ett tips är att svänga in på en lunch om du är ute och åker på E 4.

En traktorsimulator finns till elevernas förfogande när de vill träna. Här är det Christoffer Sondell från Ramvik som övar.

Reportaget från Nordvik kan du läsa här.

På sjätte plats kommer glädjande nog en krönika om Höga Kustens Mediakollektiv, där jag är ordförande. Läs den här!

Sjua bland det mest lästa är en artikel om återvändarbasketen i Ådalshallen. Händelsen ägde visserligen rum i slutet av december 2018, men kommer med tack vare att den publicerades 30 december och därför drog trafik under 2019. Nästa återvändarbasket sker lördag 4 januari 2020. Passa på att besöka Ådalshallen då!

Artikeln om återvändarbasketen kan du läsa här.

Mat är angeläget! På åttonde plats bland 2019 års mest lästa finns ett reportage med dietisten Ana, som verkar i Härnösand.

Ana Vikman är dietistkonsult i Härnösand. Hon anpassar sina råd till varje kund.

Mer om hennes verksamhet kan du läsa här.

Att Elin Söderström är den första kvinna som startat egen PT-verksamhet i Kramfors verkar inte ha gått spårlöst förbi. Det reportaget hamnar på nionde plats.

Elin Söderström har utrymme i kalendern för de vill anlita henne som personlig tränare.

Mer om Elin kan du läsa här.

Under 2019 har denna sajts ägare experimenterat med att brygga öl. Det resulterade bland annat i en film, som du kan se om du följer denna länk.

2019 är inte slut än och vem vet, det kanske kommer en kioskvältande nyhet under årets sista dagar. Därför rekommenderas besökare att registrera er på denna sajt. Uppe till höger finns en meny FÅ REPORTAGE DIREKT I INKORGEN! REGISTRERA DIG HÄR! — skriv epost och namn i formuläret så kommer alla nya reportage till din inkorg. Det kostar ingenting.

Sajten bowikman.se får cirka 100 000 besök årligen enligt statistik från one.com. Mycket är säkert robottrafik, men en hel del trafik kommer också från verkliga besökare som stannar länge, vilket uppskattas.

För 2020 kan jag berätta att det blir en boklansering kring Bambas hämnd. När och hur boken lanseras är inte klart, men den är klar och färdigskriven. Jag kommer förstås att berätta mer om det framöver.

Vi hörs igen!

Omslag till bok
Omslag till boken Bambas hämnd

Lämna ett svar